Afkomstig uit Zielona Góra / Polen.  Als klein meisje tekende ze al met koolsteentjes op muren. Het kunstlyceum, waar ze zo graag naar toe wilde, was te ver weg. Ze ging naar een technische school. Maar het schilderen heeft ze nooit verlaten. 

Ze is werkzaam geweest als boekhoudster, informaticus, administratief medewerkster, controleur en later als logistiek medewerkster. Na een paar jaar in Nederland is zij door een ongeluk en samenloop van omstandigheden uiteindelijk in de WAO beland. Momenteel geniet ze van haar pensioen en vrije tijd.

Teresa schildert voor haar plezier. Ze schenkt vaak haar werken aan instellingen en fundaties. ‘Ik hoef daar niet van te leven’ vertelt ze met enige trots in haar stem. 

Naast schilderen schrijft zij ook verhalen en poëzie in het Pools. Getalenteerd geboren heeft zij zich door het volgen van cursussen verder ontwikkeld. Zij is een autodidact, die zich na haar komst in Nederland steeds verder heeft verdiept in de kunst van het schilderen en het schrijven van poëzie. 

Zij is een vechter voor haar principes, een echt enthousiaste persoonlijkheid, die in haar werk voortdurend op zoek is naar nieuwe technische mogelijkheden van voorstelling. Regelmatige deelname aan verschillende exposities toont een gestage groei van haar kwaliteiten, waarbij ze graag gebruik maakt van experimenten om nog meer mogelijkheden van zichzelf te ontdekken. 

Haar enthousiasme en leergierigheid zijn terug te vinden in haar werk. Hard, zacht, gevoelig, direct of zoekend, waarbij zij voortdurend de lijn openhoudt met haar hart en intuïtie. Haar werk is conform haar karakter. De kleuren helder en sprekend, een stevige penseelstreek, net zoals ze schrijft met een potlood. 

In 2013 heeft ze de stichting ArtTM opgericht, om andere kunstschilders en schrijvers met name kinderen te helpen en ondersteunen bij uitvoeren van verschillende kunstprojecten.

Ze is de auteur van verschillende boeken, boekenbundel en essays die in de tijdschriften zijn gepubliceerd. Ook maakt ze onderdeel uit van Poolse Anthologie reeks. 

In 2016 was ze in Nederland genomineerd voor Pool van het Jaar in de categorie Cultuur. Sinds februari 2019 is ze lid van – Stowarzyszenie Autorów Polskich w Warszawie (Vereniging van Poolse Auteurs in Warschau).